Nei dette er enkelt. Man blander bare posen med redusert saft og tilsetter
gjærnæring først og gjæren etterpå.
Sørg for at temperaturen er under 25 grader når det tilsettes gjær
- Kor lang tid vil det ta å gjære ut cideren?
Det avhenger av temperaturen i rommet. Den kan stå relativt varmt,
opp til 28 grader og da tar det ca 10 dager.
Med lavere temperatur kan det ta opp til ein månad.
- Cideren min har slutta og gjære og den har stoppa på 1020 på hydrometeret, kva gjer eg?
Nokon gonger og spesielt viss det er tilsatt mykje sukker kan gjæren gi seg fordi alkoholmengden
er for høg.
Vil man ha sterk cider kan det være hensiktsmessig tilsette denne i
to omganger. Ikkje tilsett meir enn 3 kg ved starten og eventuelt meir ved halvveis gjæring.
Gjærtypen me bruker kan og være litt treig i slutten frå 1020 og nedover så ha tolmod
- Cideren har gjæra heilt ut og er veldig tørr?
Når det gjelder cider og sukkerartene i denne samt sukker du eventuelt tilsett sjølv
,vil dette bli omdanna til alkohol.
Gjæren gir seg ikkje før alt er omdanna til alkohol men det er der posen med søtstoff kjem inn.
Bland dette til så den vert perfekt for deg. Men vær forsiktig da Stevia er 250 ganger søtere enn sukker
-Cideren er ferdig gjæra men er grumsete. Kva gjer eg?
Det er lurt å ha eit hydrometer for å sjekke mengden gjenværende søtstoff i cideren,
det skal då vise 1000-1010 på skalaen.
Når den er gått ut settes den kaldt for å bunnfelle rester av gjær og og fruktstoffer